VOEDING BIJ
DRACHT EN LACTATIE

voercheck

Voeding speelt een cruciale rol bij drachtige en lacterende honden en katten.

 

Tijdens deze fases hebben ze verhoogde voedingsbehoeften om zowel zichzelf als hun nakomelingen te ondersteunen.

 

De juiste voeding zorgt voor voldoende energie, essentiële voedingsstoffen en melkproductie, wat de gezondheid van moeder en jongen bevordert.

 

Ik begrijp deze unieke behoeften en kan helpen met op maat gemaakte voedingsadviezen voor een succesvolle en gezonde reproductieve periode.

VOEDING BIJ DRACHT EN LACTATIE

Voeding speelt een cruciale rol bij drachtige en lacterende honden en katten vanwege de verhoogde voedingsbehoeften tijdens deze fasen.

 

De groeiende foetussen en de melkproductie vragen om extra voedingsstoffen om de gezondheid en ontwikkeling te ondersteunen.

 

Het juiste dieet bevordert optimale groei van de pups en kittens, minimaliseert geboorte- en neonatale complicaties en versterkt het immuunsysteem van de moeder en haar jongen.

 

Essentiële voedingsstoffen dragen bij aan de botontwikkeling en neurologische groei van de nakomelingen.

Adequate voeding vermindert het risico op zwangerschapscomplicaties en helpt bij het herstel van het lichaam van de moeder na de bevalling.

 

Kortom, een uitgebalanceerd dieet tijdens dracht en lactatie is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van zowel moederdieren als hun jongen.

 

Hoe?

 

  • we plannen, ruim voor de dracht, een persoonlijk, telefonisch of ZOOM consult
  • je ontvangt een uitgebreide vragenlijst
  • deze vul je in en retourneer je met een paar foto’s van je hond of kat
  • na ons gesprek analyseer ik de voedingsbehoeften, vitaminen, mineralen, enzovoort, en bespreek ik vervolgens met je welke opties geschikt zijn voor de gezinssituatie

Wat kost het?

Je ontvangt een voercheck plus:

 

  • (vers) voerplan voor de dracht van je hond of kat
  • begeleiding tijdens de dracht tot aan de bevalling
  • begeleiding vanaf de bevalling tot de pups of kittens het nest verlaten

Ik begrijp als geen ander dat het spannend is om via de website een voerplan aan te vragen. Laten we dan telefonisch contact hebben zodat ik er persoonlijk iets meer over kan vertellen.